• 1396/05/02 - 10:15
  • تعداد بازدید خبر : 22
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار گرفت؛

انجام پژوهش های کاربردی برای ارتقای سلامت مردم

بی تردید، انجام پژوهش های کاربردی برای ارتقای سلامت مردم، امری ضروری است. در این زمینه، توسعه و ارتقای پژوهش و حرکت در مسیر دانایی برای تبدیل علم به ثروت، یکی از اهداف استراتژیک حوزه سلامت در گیلان، می باشد.

دکتر شادمان نعمتی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت و گو اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن اشاره به این مطلب که طی یک سال اخیر ارتقای پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی گیلان در چهار محور؛ برون داد پژوهشی، فناوری سلامت، ساختار و توسعه و توانمندسازی منابع انسانی، مد نظر قرار گرفت، گفت: در محور برون داد پژوهشی، شاهد ارتقای شاخص ها، چه از نظرکمی و چه از نظر کیفی هستیم. به طوری که تعداد طرح های مصوب دانشگاه از 184 مورد در سال 94 به 262 طرح در سال 95 رسیده است. همچنین، 176 طرح در سال 95 به پایان رسید این در حالیست که در مدت مشابه آن در سال 93 این میزان 102 مورد بود.

وی افزود: تعداد کل مقالات دانشگاه علوم پزشکی گیلان نمایه شده در پایگاه های معتبر در سال 2015 حدود 268 مقاله بود که این میزان در سال 2016 به 333 مقاله افزایش یافت. در این راستا، رهبری در نشر مقالات توسط اعضای هیات علمی نیز رشد قابل توجهی داشت به طوری که این شاخص از 86 مورد در سال 2015 به 164 مورد در سال 2016 ارتقا یافت. همچنین، تعداد 2199 مقاله دانشگاه در دوره زمانی 2012 تا 2016 از سوی پژوهشگران مورد استناد قرار گرفت که با توجه به دوره مشابه آن در محدوده زمانی 2011 تا 2015 این میزان، سه برابر شده است.

دکتر نعمتی خاطر نشان کرد: بی تردید، داشتن برنامه راهبردی، برگزاری کارگروه پایش مراکز تحقیقاتی، تدوین و بازنگری شیوه نامه های پژوهشی، تشکیل هفتگی شورای پژوهشی و کمیته اخلاق و پرهیز از روزمرگی تاثیر بسزایی در بهبود شاخه های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان داشته است.

وی تصریح کرد: در حوزه فناوری سلامت نیز، تشکیل شورای فناوری سلامت، توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، انعقاد بیش از شش تفاهم نامه رسمی با صنعت، برگزاری مستمر دوره های Start up در مراکز تابع دانشگاه، ارتقای جایگاه فناوری سلامت تا حد مدیریت، راه اندازی مرکز رشد فناوری سلامت، توسعه شرکت های دانش بنیان به تعداد 7 عدد، هسته های فناور به تعداد 11 عدد و پروژه های محصول محور، به تعداد 7 عدد و ثبت ده مورد اختراع، از دستاورد های حایز اهمیت حوزه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گیلان در یکسال اخیر است.

دکتر نعمتی با اشاره به چشم انداز ترسیم شده برای دانشگاه علوم پزشکی؛ پیشرو شدن در دانشگاه های نسل سوم، گفت: در حال حاضر حوزه پژوهش بیشتر از گذشته مد نظر مسوولین قرار گرفته است. در این خصوص، برخی از مقوله ها برای اولین بار در سرلوحه فعالیت ها قرار گفت. تشکیل واحد مالکیت فکری و معنوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بانک ژورنال ایده های فناوری سلامت، تشکیل کانون مخترعان دانشگاه، شرکت فعال مخترعان دانشگاه در نمایشگاه فن بازار، تعامل با پارک علم و فناوری و ارایه طرح منطقه دانایی گیلان (دره سپیدرود)، از مقوله های حایز اهمیت در این زمینه است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، توسعه مراکز تحقیقاتی و اخذ موافقت قطعی برای سه مرکز تحقیقات و موافقت اصولی برای چهار مرکز تحقیقات (رسیدن به شش مرکز تحقیقات مصوب قطعی و ۱۱ مرکز تحقیقات دارای موافقت اصولی )، کسب موافقت اصولی و قطعی برای مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه و توسعه آن از ۱۰ واحد به ۳۰ واحد ، توجه به بخش خصوصی در پژوهش و راه اندازی اولین مرکز تحقیقات خصوصی در گیلان (گوارش و کبد کاسپین)، تقویت مراکز توسعه تحقیقات بالینی در بیمارستان های دولتی و خصوصی، راه اندازی سیستم ثبت بیماریها، تجمیع تجهیزات آزمایشگاهی و دریافت مجوز برای راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات پزشکی در گیلان، تلاش برای ارتقای کمی و کیفی تحقیقات علوم پایه و ارتقای کیفی نشریات علمی دانشگاه و راه اندازی سیستم ترجمان دانش در دانشگاه را نشان از تلاش خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای اعتلای جایگاه پژوهش در حوزه سلامت عنوان کرد.

پی نوشت: بی شک در این حرکت رو به جلو، چاره ای جز جبران عقب ماندگی گذشته نیست و این مهم اتفاق نمی افتد مگر این که همه حوزه های دانشگاه برای اعتلای پژوش و کاربردی کردن آن، کمر همت ببندند. باشد که با انجام پژوهش های کاربردی و حرکت در مسیر مرزهای دانایی شاهد ارتقا و توسعه سلامت در جامعه باشیم.

  • گروه خبری : معاونت تحقبقات و فناوری
  • کد خبر : 28393
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/05/02 10:15
آرشیو
آرشیو