برگزاری کارگاه آشنایی با علم سنجی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان
کارگاه دو روزه علم سنجی (Scientometrics) ویژه اعضای هیأت علمی و محققین دانشگاه علوم پزشکی گیلان، صبح امروز (چهارشنبه) در محل دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ نظر به اهمیت انتشار شاخصهای علم سنجی و به منظور توانمندسازی اعضاء محترم هیأت علمی و محققین دانشگاه در زمینه مبانی و مفاهیم علم سنجی، کارگاه دو روزه آشنایی با علم سنجی با حضور دکتر میرسعید عطارچی- مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر فرزانه امین پور- رییس گروه علم سنجی و انتشارات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت (مدرس کارگاه)، اعضای هیأت علمی و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی گیلان، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ 11 و 12 مرداد 1396 در محل سالن کارگاه های دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت در حال برگزاری است؛ اهم اهداف کارگاه مذکور شامل: معرفی پایگاه های اطلاعاتی استنادی ( Scopus, ISI,...) ، آشنایی با (JCR,JIF)، آشنایی با سیستم پروفایل پژوهشگران و ...، آشنایی با شاخص های SNIP,SJR,Cite Score می باشد.
پی نوشت: علم سنجی (Scientometrics) یکی از متداول ترین روش های ارزیابی فعالیت های علمی و مدیریت پژوهش است. بررسی کمّی تولیدات علمی، سیاستگذاری علمی، ارتباطات علمی دانش پژوهان و ترسیم نقشه علم، برخی از موضوعات این حوزه اند. در علم سنجی، ارتباطات علمی و شیوه های تولید، اشاعه و بهره گیری از اطلاعات علمی به روش غیر مستقیم و با بررسی منابع و مآخذ آنها ارزیابی می شود. نمایه های استنادی معتبر بین المللی همچونISI، Scopus، Google Scholar و ... از ابزارهای علم سنجی محسوب می شوند. در واقع علم سنجی دانش اندازه گیری و تحلیل علم است که به سنجش تولیدات علمی پژوهشگران و سازمان ها در قالب متغیرهای کمی می پردازد. شاخص های علم سنجی شامل شاخص های ارزیابی کمیت و کیفیت برونداد علمی است که می تواند مبنای ارزشیابی و رتبه بندی اعضای هیات علمی، گروه های آموزشی، دانشکده ها، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و کشورها قرار گیرد.
نظر دهید