کاربردی کردن پژوهش، گامی بلند در حوزه سلامت
رییس مرکز توسعه تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست با هیات رییسه و روسای مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر توسعه پژوهش های کاربردی در حوزه سلامت، تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ پیش از ظهر امروز- یکشنبه، نشست هیات رییسه و روسای مراکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گیلان با دکتر علی اصغر عبادی فر- رییس مرکز توسعه تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، برگزار شد.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی گیلان با یک برنامه راهبردی از سال 95 کار خود را در مسیر پیشرو بودن در دانشگاه های نسل سوم آغاز کرده است، در این نشست گفت: با توجه به چشم انداز دانشگاه علوم پزشکی گیلان، می توان به اهمیت و جایگاه پژوهش در این سازمان پی برد.
کاربردی کردن پژوهش و تحقیقات، گامی بلند در حوزه سلامت
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به فعال بودن 5 شرکت دانش بنیان و 35 هسته فناور در این دانشگاه، تصریح کرد: تعداد زیاد هسته های فناور نشان از ظرفیت و پتانسیل بالای حوزه سلامت در مقوله پژوهش دارد. وی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور می توانند با کاربردی کردن پژوهش و تحقیقات، گامی بلند در حوزه سلامت گیلان بر دارند.
دکتر یوسف زاده اظهار داشت: راه اندازی مجتمع فناوری های پیشرفته، تشکیل کارگروه های سلول های بنیادی، راه اندازی دفتر امور بین الملل و عضویت گیلان در اتحادیه کشور های حاشیه خزر، نیز از جمله اقداماتی است که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه توسعه فعالیت های پژوهشی انجام داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، خاطر نشان کرد: قرار دادن درس کار آفرینی از سوی معاونت آموزشی برای دانشجویان این دانشگاه در راستای مسیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان به سوی دانشگاه های نسل سوم و دانشگاه کار آفرین می باشد.
دکتر یوسف زاده با اشاره به این که امروز دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای رسیدن به تعالی به فعالیت های خود شتاب بیشتری داده است، گفت: بی شک وجود دیدگاه برنامه محور در این زمینه مثمر ثمر خواهد بود.
تولید ثروت و کار آفرینی در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یاد آور شد: دانشگاه به دنبال تولید ثروت و کار آفرینی است و رقابت در عرصه های بین الملل نیز از جمله برنامه های حایز اهمیت این دانشگاه می باشد. وی ادامه داد: فعالیت های مراکز تحقیقاتی باید در سطح بین المللی ارتقاء پیدا کند و بهبود کیفیت تحقیقات و توسعه همکاری های بین المللی باید مد نظر روسای مراکز تحقیقاتی واقع شود.
دکتر یوسف زاده اذعان داشت: رشد واحدهای توسعه تحقیات بالینی نیز می تواند تاثیر بسزایی در ارتقای خدمات حوزه سلامت داشته باشد. وی ادامه داد: جمع آوری و امحای بیش از 1000 تن زباله در سراوان و تبدیل آن مکان به مجتمع نیمه کارگاهی شرکت های دانش بنیان سلامت محور از جمله اقدامات حایز اهمیت دانشگاه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به ماموریت ویژه دانشگاه مبنی بر گسترش دانش گیاهان دارویی در استان، گفت: دانشکده داروسازی یک فرصت جهت ارتقای خدمات درمانی در گیلان است و در این زمینه تشکیل باغ گیاهان دارویی و توسعه همکاری با شرکت های بزرگ تولید کننده دارو، در راستای گسترش این دانش اتفاق افتاده است.
دکتر یوسف زاده راه اندازی دره سپید رود به عنوان دره علم و فناوری به عنوان یک طرح پیش رو در دستور کار استان قرار دارد که امیدواریم گیلان با توجه به موقعیت جغرافیای خود بتواند در این زمینه موفق باشد.
دانشگاه علوم پزشکی گیلان ظرفیت مناسبی برای توسعه فعالیت های پژوهشی دارد
دکتر علی اصغر عبادی فر- رییس مرکز توسعه تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز ضمن بررسی نتایج ارزش یابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از سال 83 تا سال 95، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با دارا بودن 450 عضو هیات علمی و 5 هزار دانشجو، ظرفیت مناسبی برای توسعه فعالیت های پژوهشی دارد.
رییس مرکز توسعه تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به وجود مراکز تحقیقاتی متعدد در گیلان، خواستار توسعه فعالیت ها به جای توسعه ساختار در مقوله پژوهش شد.
وی ادامه داد: در کشور 780 مرکز تحقیقاتی مصوب در حوزه سلامت وجود دارد که این مراکز می توانند با حضور در عرصه های کشوری و بین المللی تحقیقات، مانند جشنواره رازی نتایج تحقیقات خود را در فضای رقابتی با دیگران به اشتراک بگذارند.
دکتر عبادی فر خاطر نشان کرد: با انجام 400 طرح تحقیقاتی مصوب در دانشگاه گیلان، انتظار داریم طی سال های پیش رو شاهد توسعه و ارتقای فعالیت های پژوهشی به ویژه افزایش تعداد مقالات در حوزه سلامت باشیم و در این زمینه توجه به کیفیت پژوهش های انجام شده به جای کمیت باید مد نظر پژوشگران باشد.
در پایان نشست با حضور روسای مراکز تحقیقاتی و رییس مرکز توسعه تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جلسه پرسش پاسخ برگزار شد و اساتید حاضر در جلسه خواستار توسعه زیرساخت ها و بهبود دستورالعمل ها برای تسریع در انجام تحقیقات شدند. همچنین، ضمن تبیین برنامه ها و فعالیت های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به انجام طرح های کاربردی تاکید شد و معاون فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز به تشریح برنامه ها و طرح های در دست اقدام دانشگاه برای توسعه فعالیت های پژوهشی پرداخت.
راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات، توسعه فعالیت های بین المللی، افزایش پروژه های چند مرکزی، تشکیل شبکه های تحقیقاتی، جذب پژوهشیاران زبده ، تدوین نقشه جامع علم و فناوری دانشگاه و توجه به انجام پروژه های محصول محور از جمله برنامه های در دست اقدام حوزه پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
در پایان این نشست، حاضران از محل آزمایشگاه جامع تحقیقات پزشکی در دانشکده پزشکی که در دست احداث می باشد و مجتمع فناوری های پیشرفته که طی یک ساله گذشته در دانشگاه راه اندازی شده است، بازدید کردند.
نظر دهید