• 1396/06/11 - 13:42
  • تعداد بازدید خبر : 26
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

کارگاه میکروفلوییدی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد

به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ کارگاه یک روزه میکروفلوییدی صبح امروز (شنبه) در محل سالن همایش بیمارستان 17 شهریور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ اولین دوره کارگاه یک روزه میکروفلوییدی ویژه اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه های استان گیلان، صبح روز شنبه یازدهم شهریورماه 96 با حضور دکتر شادمان نعمتی- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر نجم اله طایفه- مدیر توسعه فناوری سلامت و دکتر سید علی موسوی شایق – استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مدرس کارگاه) در محل سالن همایش بیمارستان 17 شهریور آغاز بکار کرد.

ابتدا دکتر شادمان نعمتی- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در خصوص فناوری های نوین مطرح شده در همایش کشوری معاونین پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از جمله موضوع میکروفلوییدی سخنانی ایراد کرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه افزود: با توجه به چشم انداز دانشگاه در دستیابی به جایگاه برتر در دانشگاه های نسل سوم، موضوع فناوری های نوین علی الخصوص میکروفلوییدی می تواند مبحث مناسبی برای برندسازی دانشگاه و انجام پژوهش های علمی و کاربردی در این حیطه باشد و با توجه به ماهیت این فناوری، خلق ثروت از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد.

وی بیان کرد: برگزاری این کارگاه ها جهت آشنایی با این حوزه و ابزارهای موجود بوده و امید است که پس از این جلسه تشکیل قطب میکروفلوییدی و کارگروه استانی در این حوزه در برنامه و دستور کار دانشگاه قرار گیرد.

در ادامه دکتر نجم اله طایفه- مدیر توسعه فناوری سلامت نیزدر مورد اهداف برگزاری کارگاه توضیحاتی را ارایه داد.

در این جلسه کارگاه، مباحثی در خصوص معرفی اولیه از نمونه های میکروفلوییدی، اساس عملکرد در ابزارهای میکروفلوییدی، کاربرد ابزارهای میکروفلوییدی در تشخیص های طبی، جداسازی سلول ها به کمک ابزارهای میکروفلوییدی، فیزیک سیالات در مقیاس میکرو، اجزا و محرک ها در ابزارهای میکروفلوییدی از جمله پمپ ها، والوها و ... و مواد بکار رفته در ابزارهای میکروفلوییدی مطرح گردید و در پایان کارگاه پرسش و پاسخ انجام شد.

گفتنی است: میکروفلوئیدیک پتانسیل تأثیر بر زمینه های مختلف از سنتز شیمیایی و آنالیز های بیولوژیکی و فناوری اطلاعات و اپتیک را دارا می باشد. اما این حوزه هنوز در مراحل اولیه توسعه می باشد. حتی به عنوان دانش پایه و توسعه فناوری، مشکلات دیگر انتخاب و تمرکز بر کاربرد های اولیه و استراتژی های در حال توسعه برای تکمیل چرخه توسعه از جمله تجاری سازی باید مد نظر قرار بگیرند.

پی نوشت: میکروفلوئیدیک دانش و فناوری سیستم هایی است که مقادیر بسیار کم سیال (10-9 - 10-18 لیتر) را با استفاده از کانال هایی با ابعاد ده ها و صدها میکرومتر مورد پردازش و دستکاری قرار می دهند. اولین کاربرد فناوری های میکروفلوئیدیک در آنالیز بوده است که در آن این سیستم ها توانایی های مفیدی از جمله: توانایی استفاده از مقادیر بسیار کم نمونه ها و مواد واکنشگر و انجام جداسازی ها و آشکارسازی ها با رزولوشن و حساسیت بالا، هزینه کم، زمان کم آنالیز و اثرات کم بر ابزار های آنالیزی ارائه می کنند. میکروفلوئیدیک هر دو مشخصه بارز خود - اندازه بسیارکوچک و مشخصه دیگر سیال داخل کانال شامل جریان لایه ای را در برمی گیرد و قابلیت های جدیدی به لحاظ بنیادی در کنترل غلظت های مولکول ها در زمان و فضا ارائه می نماید.

  • گروه خبری : معاونت تحقبقات و فناوری
  • کد خبر : 29416
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

2 3 4 5 6 7

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/06/11 13:42
آرشیو
آرشیو