کارگروه توسعه ثبت بیماری ها و داده های نظام سلامت
برنامه های ثبت شامل فرایندهای ساختارمند و سیستماتیک جمع آوری و ثبت اطلاعات، پالایش، ذخیره سازی، آنالیز، تهیه و انتشار گزارش های منظم از داده های مربوط به موضوع برنامه ثبت می باشد که بر اساس اهداف از پیش تعیین شده انجام می شود. در ثبت بیماری ها، تمرکز بر اطلاعات بیماران می باشد. ثبت سرطان، ثبت سکته های قلبی، ثبت دیابت و ... مثال هایی از ثبت بیماری ها می باشند. علاوه بر ثبت بیماری ها، موضوعات دیگری هم وجود دارد که در مورد آن ها اقدام به راه اندازی برنامه های ثبت می شود. مثال هایی از پیامدهای سلامت که در مورد آن ها اقدام به ثبت می شود شامل ثبت علل مرگ،، ثبت تصادفات و سوانح، دوقلویی، تولد و... می باشد.
امروزه میتوان بسیاری از دستآوردهای دانش پزشکی را مدیون آنالیز و دادهکاوی دادههای جمعآوری شده از بیمارانی دانست که دارای یک بیماری خاص میباشند. رجیستری بیماری ها دارای نقش بزرگی در ارتقاء سطح دانش پزشکی، دست آوردهای جدید در زمینه تشخیص و روش های درمانی، ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران و تسهیل پژوهشهای پزشکی مرتبط با یک بیماری خاص یا یک مساله مربوط به سلامت می باشد.
با در نظر گرفتن اسناد بالادستی و نیاز به انجام پژوهش های ساختارمند، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از تاریخ 28/12/95 اقدام به تشکیل کارگروه توسعه ثبت بیماری ها و داده های نظام سلامت در معاونت تحقیقات و فناوری نموده است.
اطلاعات تماس کارگروه: تلفن 013-33336394 فاکس013-33335820-1
ایمیل کارگروه : reg_diseases@gums.ac.ir - reg.gums@gmail.com