رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی:
حوزه تحقیقاتی، نقطه قوتی برای دانشگاه/ دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه اختراعات و فناوری سلامت موفقیت چشمگیری داشته است
دکتر وطن پور - رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امروز (چهارشنبه) در نشست مسوولین، مدیران و کارشناسان دفتر فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مدیران شرکت های دانش بنیان گیلان، فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه اختراعات و فناوری سلامت را چشمگیر و موفق دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ نشست دکتر وطن پور - رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با مسوولین ، مدیران و کارشناسان دفتر فناوری سلامت دانشگاه و مدیران شرکتهای دانش بنیان گیلان امروز (چهارشنبه) در سالن اجلاس ریاست دانشگاه، برگزار شد.
دکتر یوسف زاده چابک: حضور رییس دفتر فناوری سلامت وزارت بهداشت در گیلان، نقطه عطفی برای فعالیت های پژوهشی کاربردی دانشگاه و فناوری نوین حوزه سلامت است
در این نشست دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن تقدیر و تشکر از دکتر وطن پور، گفت: یکی از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی گیلان این است که در راستای برنامه راهبردی و چشم انداز ده ساله، یکی از دانشگاه های پیشرو نسل سوم باشد.
وی با بیان این که حضور رییس دفتر فناوری سلامت وزارت بهداشت در گیلان، نقطه عطفی برای فعالیت های پژوهشی کاربردی دانشگاه، کارآفرینی، ارتباط دانشگاه با صنعت و فناوری نوین حوزه سلامت خواهد بود، خاطرنشان کرد: نقشه استراتژی دانشگاه منطبق با نیاز جامعه و برنامه ریزی های علمی متناسب با حرکت علمی کشور تدوین شده است.
رییس دانشگاه حوزه تحقیقاتی را، نقطه قوتی برای دانشگاه علوم پزشکی دانست و افزود: در سال های پیش، بحث آموزش در اولویت قرار داشت. پس از آن بحث پژوهش اهمیت پیدا کرد و از سال 90 تاکنون بحث کارآفرینی مدنظر قرار گرفته است.
دکتر یوسف زاده، افزایش مراکز رشد، استقلال پارک علم و فناوری دانشگاه، گسترش صندوق نوآوری در حوزه سلامت، گسترش فضای فیزیکی جهت فعالیت های آزمایشگاهی، کاهش آلودگی زیست محیطی، ساخت مرکز تحقیقاتی 9طبقه در سایت لاکان را از دیگر برنامه های در دست اقدام دانشگاه علوم پزشکی گیلان ذکر کرد و در پایان خواستار حمایت وزارت بهداشت و دفتر فناوری سلامت از فعالیت های حوزه سلامت در گیلان، شد.
دکتر وطن پور: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه اختراعات و فناوری سلامت، موفقیت های چشمگیری کسب کرده است
در ادامه دکتر وطن پور - رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضمن اظهار خرسندی از کسب افتخارات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه اختراعات و فناوری سلامت، اظهار کرد: برای جذب امکانات از مرکز، باید فعالیت های انجام شده در زمیه فناوری و نوآوری از سوی دانشگاه مطرح شود.
وی با بیان این که ایران پنجمین کشور جهان در تامین نیروی انسانی امریکاست، اظهار کرد: این امر نشانگر موفقیت کشور ایران در زمینه نخبه پروری است.
دکتر وطن پور کیفی سازی مقالات را مهم ارزیابی کرد و افزود: هر سال 50 هزار مقاله چاپ می شود که 18هزار مقاله در زمینه علوم پزشکی است و هرکدام 5 میلیون تومان هزینه دارد. بنابراین برای تبدیل این مقالات به ثروت و درآمدزایی باید به سوی کیفی سازی مقالات حرکت کنیم.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، آموزش و پژوهش را پایه و اساس نواوری عنوان کرد و یادآور شد: ما اکنون شاهد خلق ایده های جدید در دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستیم که لازم است مورد حمایت مراکز فناوری و شرکت های دانش بنیان قرار گیرد تا بتوانند به مرحله تجاری سازی برسند و تولید ثروت کنند.
دکتر وطن پور نیاز سنجی در استان گیلان را ضروری دانست و افزود: باید در استان گیلان نیاز سنجی انجام شود و براساس نیاز استان، ایده پروری و نوآوری صورت گیرد. زیرا بحث نوآوری بر فناوری ارجحیت دارد.
دکتر نعمتی: مهمترین شاخص در بحث فناوری سلامت، کارآفرینی و کاربردی سازی پژوهش ها ست.
دکتر شادمان نعمتی -معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز اظهار کرد: در راستای چشم انداز دانشگاه، نقشه استراتژیک معاونت تحقیقات در سه محور توسعه پژوهش، توسعه مراکز تحقیقات و فناوری سلامت تدوین شده است.
معاون تحقیقات، مهمترین شاخص در بحث فناوری سلامت را کارآفرینی و کاربردی سازی پژوهش ها ذکر کرد و افزود: در راستای فرهنگ سازی در این زمینه کارگاه های آموزشی وپژوهشی برای اساتید و اعضای هیات علمی برگزار شد.
دکتر نعمتی با اشاره به این که در استان گیلان پتانسیل های خوبی در بخش صنعت وجود دارد، گفت: با توجه به وجود کارخانه های بزرگ صنعتی در زمینه تولید محصولات غذایی و دارویی در استان گیلان، در این زمینه، فعالیت هایی جهت فعال سازی دفتر ارتباطات صنعتی انجام شده است.
وی از تشکیل شورای فناوری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و افزود: در این شورا لوایح پس از بررسی کارشناسی، وارد مرکز رشد می شوند.
دکتر نعمتی طراحی و تصویب اولیه سه قرارداد ویژه واحدها ی فناوری جهت استقرار در مرکز رشد، تعامل با شرکت های دانش بنیان و پارک علم و فناوری گیلان را از دیگر اقدامات دانشگاه ذکر کرد و افزود: استقرار پردیس دانشگاه در پارک علم و فناوری و تدوین ژورنال بین المللی فناوری سلامت از برنامه های در دست اقدام دانشگاه است.
در ادامه دکتر نجم اله طایفه مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه، گزارشی از عملکرد دفتر فناوری سلامت دانشگاه ارایه کرد.
در پایان حاضرین در نشست، به ارایه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند. بازدید از مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی (واقع در دانشکده داروسازی) و بازدید از مکان فیزیکی جهت تاسیس مرکز رشد جدید، پایان بخش سفر یک روزه رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت به استان گیلان بود.
نظر دهید