پژوهش ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور است
مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور محسوب می شود.
دکتر میر سعید عطارچی- مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی گفت و گوی اختصاصی با روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه؛ با بیان اینکه پژوهش، فعالیتی دقیق، منظم و منطقی برای کشف حقایق، دستیابی به دانش نو، حل مسائل و تصمیمگیریهای درست است، گفت: نوع و سطح فعالیتهای پژوهشی یکی از شاخصهای اصلی توسعه و پیشرفت محسوب میشود و موفقیت در تمام فعالیتهای مربوط به توسعه صنایع، کشاورزی، خدمات و... به گونهای به گسترش فعالیتهای پژوهشی بستگی دارد.
مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه افزود: در واقع پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار میآید. ازاین رو یکی از عوامل اساسی پیشرفت در کشورهای توسعه یافته، توجه خاص به امر پژوهش است. اصولاً پیشرفت و توسعه، ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و رشد و توسعة کشورهای پیشرفته در نتیجة سرمایهگذاری در بخش پژوهش است و حجم وسیع پژوهشهای علمی در کشورهای توسعه یافتة صنعتی گویای این واقعیت است.
دکتر عطارچی اظهار داشت: پژوهش، دانش نو میآفریند و به آموزش بهتر میانجامد، چرا که دانش نو و برنامههای آموزشی، مکمل یکدیگرند.
مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: موفقیت روزافزون علم در شناخت جهان هستی که با تکیه بر ابتکارات بشر و بهره برداری از قدرت شگرف اندیشه صورت گرفته، فضای زندگی جدیدی را برای انسانها به ارمغان آورده است. در این مسیر اندیشههای ژرف در قالب پژوهشهای بنیادین؛ موجب انجام پژوهشهای کاربردی میشوند تا راهحلهای بهتر و بیشتری برای مسائل و مشکلات جوامع بشری پیشنهاد کنند و همین جاست که نقش موثر و سهم بسزای بخش تحقیقات در روند تحولات جوامع آشکار میشود.
وی بیان کرد: توسعه پایدار و همه جانبه در هر کشوری به نحو قابل توجهی در گرو گسترش کمی وکیفی فعالیتهای پژوهشی آن کشور است و موفقیت و توسعه پژوهش در هر جامعه نیازمند گسترش رویکرد پژوهش مدار در آن جامعه است. با این دیدگاه، پیش از هر گونه تصمیم گیری، باید به مطالعه وضعیت موجود پرداخت و با تجزیه و تحلیل مشاهدات خود به بهترین راهکارها اندیشید.
دکتر عطارچی یادآور شد: امروزه ضرورت و اهمیت پژوهش بر کسی پوشیده نیست و رویکرد پژوهش مدار به قشر یا گروه خاصی محدود نمی باشد و این رویکرد زمانی سرچشمه اثر خواهد بود که در سطوح و امور گوناگون جامعه تسری یافته باشد.
مدیر تحقیقات و فناوری دانشگاه تصریح کرد: نقش پژوهش در توسعه همهجانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که میتوان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزهها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست.
نظر دهید