• 1397/09/01 - 13:09
  • تعداد بازدید خبر : 35
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

با توجه بیشتر به اخلاق در پژوهش، چالش های موجود کاهش می یابد

در دومین روز از همایش ملی تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ایران، در خصوص دسترسی آزاد به منابع علمی، توجه بیشتر به اخلاق در پژوهش، به حداقل رساندن چالش های اخلاق در پژوهش و تقویت کمیته های اخلاق در پژوهش، بحث و تبادل نظر شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ دکتر رضا ملک زاده- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با بیان اینکه صنعت چاپ در مسیر علم، تغییر ایجاد کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر، دنیای علم مقهور نیروی کششی صنعت چاپ شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بر استفاده بیشتر از تجارب علمی دنیا تاکید کرد و خاطر نشان شد: در حال حاضر فقط یک چهارم از کاربران، امکان دسترسی آزاد به منابع علمی دارند.

دکتر ملک زاده، لزوم توجه بیشتر به اخلاق در پژوهش، تقویت کمیته های اخلاق در پژوهش در دانشگاهها، لزوم آموزش هرچه بیشتر به اساتید و دانشجویان در زمینه اخلاق و لزوم بازبینی نظام ارزشیابی پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی را مورد تاکید قرار داد.

در ادامه دکتر شاهین آخوند زاده - قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز، تسلط اساتید راهنما در بررسی پایان نامه های دانشجویان را ضروری خواند و بازنگری در ارزشیابی های سالیانه و آیین نامه های ارتقا و همچنین ، سیاست گذاری تشویق مالی بر اساس شرایط موجود دانشگاههای علوم پزشکی را خواستار شد.

دکتر احسان شمسی گوشکی – دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی وزارت بهداشت نیز هدف از برگزاری این همایش را بازبینی سیاست های پژوهشی در راستای به حداقل رساندن تخلفات پژوهشی عنوان کرد و افزود: امیدواریم با نهادینه کردن سیاستهای پژوهشی، شاهد کاهش خطا در حوزه اخلاق در پژوهش باشیم.

در ادامه، دکتر شادمان نعمتی – معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اهداف در پژوهش را مبحثی استراتژیک دانست و اظهار داشت: پژوهشگران ایرانی، علی رغم چالش های موجود، توانستند جهادگرانه، قله های علمی را فتح کنند.

وی با بیان اینکه به عنوان سیاست گذاران پژوهشی کشور، باید بتوانیم رویکرد حل مساله را فرمولیزه کنیم، خاطرنشان کرد: این امر باید در تمام امور مورد توجه قرار گیرد.

دکتر نعمتی با اشاره به جمله تاریخی امام خمینی (ره) " دانشگاه مبدا تحولات است"، گفت: هرگونه تغییر در دانشگاه، منجر به تغییر در جامعه می شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، ادغام قدرت ها و نهادهای مختلف بازنگری و بهینه سازی در قوانین را موثر دانست و افزود: دانشگاه ها مانند موجودات زنده رشد می کنند و با گذر از نسل اول و دوم به نسل سوم خواهند رسید.

وی افزود: دهکده ها و مناطق دانایی در حال شکل گیری است و دانشگاه ها در این زمینه نقش اساسی دارند.

دکتر نعمتی تصریح کرد: متولیان پژوهش در وزارت باید سیاست گذاری های نوین انجام دهند. همچنین باید به مقالات بین دانشگاهی و بین المللی توجه کرد و فعالیت های برجسته ( نقش محور) مورد توجه قرار گیرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در پایان، اصلاح ارتباط صنعت و جامعه را با دانشگاه ها، خواستار شد.

سپس دکتر علیرضا پارساپور – دبیر کمیته ملی اخلاق بالینی وزارت بهداشت در خصوص چالش های بررسی طرح های پژوهشی در کمیته های اخلاق در پژوهش توضیحاتی ارایه داد.

دکتر پیام کبیری – رییس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، نیز داده های سامانه های علم سنجی اعضای هیات علمی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور را با رویکرد اخلاق مورد تحلیل قرار داد.

چالش های اخلاقی در اداره نشریات علوم پزشکی ایران، چالش های اخلاقی در انجام کارآزمایی های بالینی و چالش های اخلاقی در انجام مطالعات حیوانی در دانشگاههای علوم پزشکی، از دیگر مباحث مطروحه در این همایش بود.

اولین همایش ملی تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ایران، با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، متولیان حوزه پژوهش و معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور، به مدت دو روز(30 آبان و اول آذر) در رشت برگزار شد. /ن- د


  • گروه خبری : معاونت تحقبقات و فناوری
  • کد خبر : 41865
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/09/01 13:09
آرشیو
آرشیو