برگزاری اولین جلسه شورای علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در گیلان
اولین شورای توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استان گیلان با حضور دکتر امیر علی حمیـدیه- دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از اساتید و مسوولین دانشگاهی و اجرایی استان گیلان، تشکیل شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، این نشست را نقطه عطفی برای شتاب فعالیت های علمی در استان ذکر کرد. وی با بیان این که پایه های علم آینده باید بر اساس آینده پژوهی بنا شود، گفت: چهار پایه اصلی علم آینده را، تکنولوژی نانو و لزوم تغییرات فیزیکی، توجه به اطلاعات و ارتباطات، توجه به علوم مربوط به ژن برای درمان بیماری های لاعلاج بویژه در علوم اعصاب و دیگر بیماری های غیرواگیر و علم نرون و علوم شناختی سلولی تشکیل می دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در یک سال اخیر، حرکت جدیدی را آغاز کرده و بر اساس برنامه راهبری که حاصل 4هزار نفر ساعت کار تیمی است نقشه استراتژی دانشگاه را برای ده سال آینده ترسیم کرده است .
وی افزود: در این مدت کوتاه ، یک مرکز رشد راه اندازی و دو مرکز رشد نیز در حال احداث است.
دکتر یوسف زاده، بحث کاربردهای بالینی و تقویت رشته های بین رشته ای و مهندسی بافت را از دیگر برنامه نوین سلامت استان عنوان کرد و اذعان داشت: در فروردین ماه امسال که از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نامگذاری شده است، در این دانشگاه برای اولین بار همایش نوآوری و کارآفرینی با حضور اساتید و اعضای هیأت علمی برگزار شد.
وی افزود: همچنین در حوزه ارتباط با صنعت با توجه به وجود شرکت های صنعتی به ویژه شرکت های داروسازی در استان کارهای خوبی انجام گر فته است. این مقام مسوول، خاطر نشان کرد: همدلی و همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سازمان های ذیربط مانند دانشگاه گیلان، دانشگاه آزاداسلامی، جهاد دانشگاهی، پارک علم و فناوری و سایر سازمان ها، ظرفیت ویژه ای برای استان گیلان فراهم آورده تا در مسیر آینده علمی، در جهت تولید ثروت و درآمدزایی گام های موثری برداشته شود و لازمه این امر، کاربردی شدن تحقیقات است.
دکتر یوسف زاده چابک در پایان با بیان این که راه اندازی منطقه علمی دره سفید رود در حال پیگیری است، اظهار امیدواری کرد: با حمایت های معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری بویژه دبیر محترم ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، با بهرگیری از ظرفیت های موجود در این استان، در جهت رسیدن به اعتلای علمی کشور و منطقه گام های موثری برداریم.
در ادامه، دکتر امیرعلی حمیدیه -دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن تقدیر از ریاست دانشگاه علوم پزشکی برای تشکیل این شورا، اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی، در حوزه آموزش رشد چشمگیری داشتیم. در سال های بعد در حوزه پژوهش نیز مقالات بسیاری ارایه شد ولی متاسفانه این مقالات منجر به تولید ثروت و درآمد زایی و عدم وابستگی به ذخایر نفتی نشد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی با بیان این که استان گیلان دارای با استعدادترین مردم است، گفت: متاسفانه هوش و استعداد مردم گیلان به درستی سازماندهی نشده است. امید است با تشکیل این شورا و با تلاش سازمان های مختلف بتوانیم از ظرفیت این استان در جهت تولید اشتغال و درآمدزایی استفاده بهینه داشته باشیم.
حمیدیه با بیان این مطلب که مطالبه مردم ایران در 50 سال پیش، در حوزه سلامت فقط درمان بیماری ها عفونی بود. ولی پیش بینی می شود در آینده، درمان بسیاری از بیماری های لاعلاج و معلولیت های جسمی مانند نابینایی و ناشنوایی مطالبه اکثریت مردم باشد .
وی گفت: در حال حاضر 50 مرکز در حوزه سلول های بنیادی در کشور راه اندازی شده که 16 مرکز مربوط به پیوند سلولی بنیادی خون ساز است و از دیگر کارهای صورت گرفته در این زمینه، برگزاری المپیاد سلول های بنیادی در آموزش و پرورش و اولین جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی است.
در ادامه امیرخانی -دبیر شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی ریاست جمهوری، ضمن بیان برنامه های ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی یادآور شد: تدوین برنامه ستاد در سه حوزه صورت گرفته است، اول حوزه آموزش و پژوهش توسعه منابع انسانی، حوزه دوم توسعه تجاری سازی و بازار و حوزه سوم توسعه خدمات بالینی است.
امیرخانی کسب این دانش را، عزت آفرین، پربرکت، اشتغال زا و ثروت آفرین دانست و خاطرنشان کرد: تا کنون در 20 استان کشور شورای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی راهاندازی شده است. ساختار شورا به گونه ای است که مسوولیت دبیرخانه شوراها در استان ها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی و اعضای آن همه فرهیختگان استان در بخش های مختلف هستند.
دکتر شادمان نعمتی - معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به پیشرفت های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص راه اندازی مراکز تحقیقاتی و ارتباط آن با صنعت (طی یک سال اخیر)، گفت: برای انجام کارهای زیر ساختی نیازمند کارهای تیمی هستیم و در حال حاضر گیلان آمادگی لازم را برای انجام تحقیقات فاخر در زمینه توسعه خدمات درمانی دارد.
وی افزود: بی شک امروز در آغاز راه هستیم و وقتی می توانیم به موفقیت برسیم که با همدلی و ایجاد بستر مناسب بتوانیم ضمن بهره مندی از پتانسیل های موجود، اعتماد را برای تداوم مسیر تضمین کنیم. در این مسیر جغرافیای گیلان می تواند جهت ایجاد رغبت و پذیرش در کارآفرینان و توجه بیشتر مسوولین، حایز اهمیت باشد. /ن
پی نوشت: اولین جلسه شورای توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گیلان صبح امروز ( پنج شنبه)؛ به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با مشارکت؛ استانداری، دانشگاه گیلان، آموزش و پرورش، دانشگاه تهران، شهرداری رشت، جهاد دانشگاهی، پارک علم و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی، بسیج جامعه پزشکی، مسوولین شرکت های فناور، اساتید حوزه فناوری سلول های بنیادی و نماینده کانون کارآفرینان گیلان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد. بدون تردید، پتانسیل ها و ظرفیت های استان با توجه به محققین بزرگی که در سطح دنیا در حال ارایه خدمات می باشند، قابلیت تبدیل دانایی به دارایی و راه اندازی مرکز سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را دارد و امروز نقطه عطفی برای فعالیت های علمی استان گیلان محسوب خواهد شد. در این مسیر، چرخه فناوری، تولید و بازار نیازمند حمایت از محصولات کاربردی و ایجاد زیرساخت های مناسب در مراکز تحقیقاتی است. باشد که در آینده نزدیک، جامعه و مردم از نتایج آن بهره مند شوند.
نظر دهید