دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک:
فرصت آزمون و خطا نداریم
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اولین جلسه هماهنگی و تبیین مشکلات و راهکارهای حوزه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گفت: فرصت آزمون و خطا نداریم و باید برای ارتقای سلامت جامعه بر اساس اصول و تجربه های علمی دنیا حرکت کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب دا): اولین جلسه هماهنگی و تبیین مشکلات و راهکارهای حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان صبح امروز (شنبه) با حضور دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک - رییس دانشگاه، دکتر شادمان نعمتی - معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر ارسلان سالاری - معاون آموزشی دانشگاه، مدیران گروه های آموزشی، روسای مراکز تحقیقاتی، معاونان پژوهشی دانشکده ها و جمعی از مدیران ستادی، در سالن اجلاس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، برگزار شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن تشریح شرایط جدید دانشگاه و لزوم بازنگری در اهداف، گفت: در سال های اخیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان شرایط سختی را به خاطر بحران های مالی ای که گریبان گیرش شده بود، تجربه کرده و هنوز هم از آن خلاصی پیدا نکرده است و این ها باعث شد که دانشگاه دچار روزمرگی شود و بیشتر انرژی صرف تامین منابع مالی و بهبود وضعیت مالی شود. این عوامل باعث شد تا حدودی از رسالت اصلی دانشگاه که همانا حفظ و ارتقای سلامت جامعه است، دور شویم اما حس مسوولیت پذیری و وظیفه شناسی که در یکایک کارکنان به ویژه اعضای هیات علمی دانشگاه بود مانع از این شد که توقفی صورت بگیرد، با این حال سرعت حرکت کند بود. این در حالی بود که دانشگاه های دیگر از این فرصت استفاده کردند و از توجه ویژه ای که در سال های اخیر به مقوله سلامت صورت گرفت، استفاده کردند.
دکتر یوسف زاده چابک تصریح کرد: در حال حاضر تقریبا مسیر حرکت علمی در دنیا به گونه ای است که علم باید منجر به تولید ثروت شود و بتواند کار آفرین باشد و مسایل و مشکلات جامعه را هدف قرار دهد. لازمه این حرکت توجه به نو آوری، خلاقیت، رشد شرکت های دانش بنیان، توسعه مراکز پارک علمی و فناوری، ارتباط با صنعت است که در تعریف دانشگاه های نسل سوم اهمیت پیدا می کند.
وی با اشاره به این مطلب که اعضای هیات علمی بهترین سال های عمر خود را که زمان ثمر دهی و باروری اندیشه ها است در راستای ارتقای مسیر شغلی خود در دانشگاه سپری می کنند، ادامه داد: امروز مسیر جدیدی برای دانشگاه علوم پزشکی گیلان انتخاب شده و طبیعی است که با یک سری چالش های پیش بینی نشده روبرو شویم اما برنامه ریزی دانشگاه به گونه ای است که دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و باید بر اساس اصول و تجربه های علمی دنیا حرکت کنیم. زیرا قرار نیست ما یک آزمون جدید داشته باشیم و امیدواریم این تجربه ی جدید که ممکن است در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور کم نظیر باشد، به ثمر بنشیند .
دکتر یوسف زاده خاطر نشان کرد: در اوایل سال جاری یک نظر سنجی در سطح کل دانشگاه انجام شد و از بین 15 هزار نفر نیروی انسانی دانشگاه بالغ بر 7 هزار نفر از گروه های مختلف به صورت اختیاری در این برنامه شرکت کردند که در نوع خود در کشور بی نظیر است.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان به جای این که استرس تامین منابع مالی داشته باشد باید به یک دانشگاه ثروتمند تبدیل شود. علمی که می تواند برای تک تک اعضای هیات علمی تولید ثروت کند و معیشت آنها را در یک سطح قابل قبولی در جامعه قرار دهد چرا نمی تواند منجر به ارتقای دانشگاه شود. این سوالی است که دانشگاه به دنبال جواب آن است. رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: نیاز است در حوزه آموزش و پژوهش یک باز نگری کامل در روش های ارزیابی و ارزشیابی داشته باشیم تا آن چه را که به نفع دانشگاه و در راستای اهداف دانشگاه است، شناسایی کنیم و تقویت نماییم. هدف ما شناسایی و دیدن کارها و فرایندهای مثبت است. کارهای مثبتی که پیش از این انجام می شد اما دیده نمی شد و چه بسا همین ندیدن کارهای مثبت روی انگیزه ها اثر منفی داشته است. رسالت دانشگاه علوم پزشکی گیلان این است که نسبت به تک تک اعضای هیات علمی و کارکنان خود حساس بوده و وسواس داشته باشد و بنابراین توسعه فردی را مد نظر قرار داده است.
دکتر یوسف زاده، خاطرنشان کرد: ما حدود 30 مرکز تحقیقات داریم و برخی از این مراکز در سال های متمادی نتوانستند اثر گذار باشند و خودشان را به آن معیار های ابتدایی مراکز تحقیقاتی برسانند. اگر یک مرکز تحقیقاتی نتواند روی پای خود بایستد باید جای خود را به مراکز تحقیقات جدید بدهد چرا که هر روز ایده های جدید در حال شکل گرفتن هستند و دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطمئنا جایی سرمایه گذاری می کند که اطمینان داشته باشد در مسیر حرکت دانشگاه و در مسیر رشد علمی جامعه خواهد بود و لازمه این مهم آن است که ما دوباره یک بازنگری در مراکز تحقیقاتی خود انجام دهیم.
وی ادامه داد: اگر مراکز تحقیقاتی دچار رکود هستند باید مشکلات شان مورد بررسی قرار بگیرد و کمک شود تا آن ها هم این مسیر را طی کنند. در شان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیست که با این همه ظرفیت، یک پژوهشکده نداشته باشد در حالی که دانشگاه های دیگر پژوهشگاه دارند.
دکتر یوسف زاده تاکید کرد: برنامه استراتژیک دانشگاه زمانی به ثمر خواهد نشست که در تمام لایه های دانشگاه و به صورت آبشاری نفوذ کند.
دکتر شادمان نعمتی نیز با تبیین شاخص ها و برنامه های معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه برای حاضران، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با وجود تمام مشکلاتی که پیش رو داشت، با تکیه بر پشتیبانی و حمایت اعضای هیات علمی و کارکنان خود یک هدف مترقی انتخاب کرده است که همان پیشرو شدن در دانشگاه های نسل سوم است. تحقق این مهم نیازمند همکاری همه جانبه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی است.
در ادامه تعدادی از اساتید و روسای مراکز تحقیقاتی نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص مشکلات و راهکارهای حوزه پژوهش بیان کردند.
نظر دهید