• 1393/09/16 - 13:26
  • تعداد بازدید خبر : 21
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد

شرکت های دانش بنیان در گیلان توسعه خواهند یافت

حذف سقف مالی طرح های پژوهشی و پایان نامه ها

شرکت های دانش بنیان در گیلان توسعه خواهند یافت 

حذف سقف مالی طرح های پژوهشی و پایان نامه ها

دکتر آبتین حیدر زاده معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت و گو با خبرنگار نسیم به تشریح برنامه ها و فعالیت های این معاونت در تغییر ساختار پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی پرداخت و گفت : مقوله پژوهش فرایند خاصی است که به دلیل این خاص بودن در مسائل و مشکلات مالی اولین سیستمی که تخصیص آن کم می شود سیستم های پژوهشی است اما در طی فعالیت 10 ماهه ام به عنوان معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، هزینه های دانشگاه باعث نشد تا به تعهدات خود عمل نکنم و خوشبختانه تعهد مالی دانشگاه به پژوهش به دلیل توجه ویژه ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی به مقوله پژوهش کاملا اجرا شده که این یک فرصت بسیار خوب و مناسب برای ایجاد تغییرات در ساختار پژوهش است.

وی اولین اقدام ایجاد تغییرات در ساختار پژوهش را تدوین سند اولویت های واحد پژوهش عنوان کرد و اظهار داشت: این سند با همکاری مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و مابقی دانشکده ها و سازمان های مرتبط با مبحث سلامت از جمله بیمه خدمات درمانی ، هلال احمر و ... طی برگزاری جلسات و مکاتبات تدوین شد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مهم ترین دلیل تدوین این سند استفاده صحیح و هدفمند از اعتبارات پژوهشی است تصریح کرد: از آنجایی که یک درصد گردش مالی هر دانشگاه به بحث پژوهش اختصاص می یابد و رقم قابل ملاحظه ای هم محسوب می شود باید طرح ها به نحوی هدایت شوند که این منبع مالی درست مصرف شود.

دکتر حیدرزاده به افزایش 50 درصدی طرح های پژوهشی تا پایان سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: خوشبختانه پیامد مداخلات و تغییراتی که در سیستم پژوهشی اعمال شد تعداد طرح های پژوهشی ما افزایش چشم گیری داشته و با توجه به این استقبال پیش بینی می شود تا پایان سال جاری 50 درصد افزایش در طرح های پژوهشی داشته باشیم.

وی برنامه ریزی استراتژیک را دومین اقدام بنیادی این معاونت ذکر کرد و گفت: برنامه استراتژیک مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه نیز با همکاری این مراکز و مدرسین برنامه ریزی استراتژیک دانشگاه و بر اساس اصول برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک انجام شد که هدف ما از این اقدام بر این است که برنامه چشم انداز سند توسعه و بیانیه 10 ماده ای رهبر معظم انقلاب را لحاظ نموده و سند چشم انداز برنامه استراتژیک را با آن هماهنگ کنیم.

دکتر حیدر زاده پژوهش های بنیادی، پژوهش گیاهان دارویی و طرح تحول سلامت را از دیگر اولویت های این معاونت برشمرد و خاطر نشان کرد: اصلاح آئین نامه ها بر اساس نیاز روز از دیگر اقدامات ما در بحث تغییرات بود.

وی در ادامه به برنامه تشویقی این معاونت جهت پویایی تحقیق و پژوهش گفت: از جمله اقدامات انجام شده در این خصوص تشویق هیأت علمی به پژوهش های ناب و موثر تحت عنوان گرنت پژوهشی است که در این زمینه اعتباری بر اساس عملکرد هیأت علمی که به صورت خود اظهاری سنجش می شود در نظر گرفته شده و می تواند زمینه ساز حرکت های رو به جلو در این رابطه باشد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان از حذف سقف مالی طرح های پژوهشی و پایان نامه ها خبر داد و اظهار داشت: با حذف سقف مالی اعضای هیأت علمی می توانند طرح های کلان داشته و در این رابطه گام بردارند.

دکتر حیدرزاده با بیان اینکه پژوهش هایی مورد حمایت قرار می گیرند که تولید علم یا فناوری داشته باشند تصریح کرد: یکی از تغییراتی که در قراردادهای پژوهشی اعمال کرده ایم بحث معطوف شدن به نتیجه پژوهش ها و تولید دانش متناسب با منابع مالی است که در اختیار اعضا قرار می گیرد.

وی افزود: از دیگر اقدامات تشویقی اعضای هیأت علمی ، افزایش سقف حمایت های مالی جهت حضور در کنگره های بین المللی و تصویب آیین نامه معادل سازی فعالیت های پژوهشی اعضا است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی توسعه شرکت های دانش بنیان در استان را از اهداف مهم این معاونت ذکر کرد و بیان داشت: یکی از اهداف مهم ما توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان در سطح استان است که در این راستا اعضای هیأت علمی مستعد و علاقمند را جهت تاسیس شرکت های دانش بنیان شناسایی و با جلساتی که در این رابطه با پارک علم و فناوری استان داشته ایم فرایند آن را تسهیل نموده ایم.

وی اضافه کرد: در همین راستا مرکز رشد دانشگاه احداث شده و انشاا... در هفته پژوهش افتتاح می شود که در این مجموعه 10 شرکت دانش بنیان فعالیت های خود را آغاز خواهند کرد.

دکتر حیدر زاده اجرای طرح کوهورت ] پروژه ژئو مورفولوژی [ را از بزرگترین طرح های در حال اجرای این معاونت عنوان کرد و گفت: در زمینه فعالیت های کلان پژوهشی در 10 ماه گذشته طرح کوهورت بزرگسالان در صومعه سرا به عنوان یک طرح ملی 10 ساله در حال اجرا و روند رو به رشدی دارد، همچنین یکی از مهم ترین تفاهم نامه های تدوین شده ما با مرکز پژوهش های زمین شناسی استان در غالب یک طرح بزرگ آغاز شده که شامل شناخت خصوصیات ژئو مورفولوژی (ساختار شناسی زمین) مرتبط با برخی بیماری های خاص مناطق مختلف استان است.

وی ادامه داد: انتشار یک مجله جدید دانشکده بهداشت با موافقت کمسیون نشریات وزارت بهداشت به زبان انگلیسی و شروع به کار 5 مرکز تحقیقاتی جدید در دانشگاه علوم پزشکی گیلان از دیگر اقدامات در حال انجام می باشد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت : ساخت پژوهشگاه سلامت و سرطان در سایت لاکان که توسط پروفسور سمیعی و استاد برزیگر کلنگ زنی شد، راه اندازی ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه و راه اندازی سیستم ثبت بیماری های تیروئید و سارکوئیدوز از برنامه هایی است که تا پایان سال اجرایی شده و همچنین پروژه تحقیقاتی کنترل و کاهش حوادث و بلایا و تروما با همکاری دو مرکز تحقیقات تروما و حوادث دانشگاه نیز توسط این معاونت پیگیری خواهد شد.

این مسوول در پایان به اهم برنامه های هفته پژوهش اشاره کرد و بیان داشت: برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، کارگاه ها و پانل های مرتبط با اولویت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، پانل تحقیقات بین رشته ای ، برگزاری همایش یک روزه چالش ها و دستاوردهای مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی و بزرگداشت روز پژوهش و معرفی پژوهشگران برتر دانشگاه از مهمترین برنامه های هفته پژوهش در علوم پزشکی استان گیلان است.

منبع خبر: رضا صادق پور،خبرنگار روزنامه سیاسی اجتماعی،فرهنگی و ورزشی نسیم

  • گروه خبری : معاونت تحقبقات و فناوری
  • کد خبر : 8518
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1393/09/16 13:26
آرشیو
آرشیو